ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο, που συνδυάζει αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής με στοιχεία και από άλλες τέχνες, παρέχοντας έτσι στα παιδιά την δημιουργία ταυτόχρονης αντίληψης και σύνθετης εκφραστικής δυνατότητας.

mousikokinitiki.jpg
theatrikopaixnidi.jpg

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ένα καινοτόμο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού, που φέρνει τα παιδιά κοντά σε όλα τα στοιχεία του μαγικού κόσμου του θεάτρου: υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση κειμένου, κατασκευή μάσκας και σκηνικών κ.α..

Με την επιμέλεια της Αιμιλίας Σιαφαρίκα (ηθοποιός και μεταφράστρια θεατρικών έργων) και της Καλλιόπης Κουτροπούλου (ηθοποιός - θεατροπαιδαγωγός)

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-10 ΕΤΩΝ

Το Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με την εικαστικό Κατερίνα Μπαξεβάνη, απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο εργαστήριο ζωγραφικής και εικαστικών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορες εικαστικές τεχνικές, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, οι κατασκευές και το κολλάζ, και έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη χρήση διαφόρων υλικών.

Image by Dragos Gontariu
εικονα για μαθημα χορου.jpg

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε συνεργασία με την Έλενα Παναγιωτοπούλου, πτυχιούχο της σχολής χορού “Φωκάς Ευαγγελινός”, το Καλειδοσκόπιο διοργανώνει τμήματα χορού για παιδιά. Παρέχουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που συνδυάζει την εκμάθηση πολλών ειδών χορού, όπως μπαλέτο, μοντέρνο, μιούζικαλ και χιπ-χοπ, ειδικά σχεδιασμένο για ηλικίες 5-10 ετών

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΑΙΖΟΥΜΕ... ΜΑΖΙ!

Ένα βιωματικό και δημιουργικό εργαστήριο για μικρά παιδιά 1-2,5 ετών, που παίζουν μαζί με τους γονείς τους, συνδυάζοντας ρυθμούς, ήχους, αισθητηριακά υλικά και κίνηση. Αγγίζουμε, πλάθουμε, ζωγραφίζουμε και εξερευνούμε μέσα απο ένα παιχνίδι, γεμάτο πειραματισμούς και φαντασία, που ενεργοποιεί όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

paint-on-hands.jpg
Children-gathering-drum_edited.jpg

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 1,5-3 ΕΤΩΝ

Παιδιά και γονείς μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες στα μουσικοκινητικά προγράμματα στο Καλειδοσκόπιο Art House! Παίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε και κινούμαστε μάσα από μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρυθμού, αφηγήσεις ιστοριών παραμυθιών και επαφή με μουσικά όργανα.

 
programma-drastiriotiton-2020_edited.jpg