ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ PROJECT

Ως ομάδα ερευνητικού θεάτρου, το Καλειδοσκόπιο μελετά και ενσωματώνει σε κάθε δουλειά του στοιχεία από διαφορετικούς τομείς, όπως η μουσική, η υποκριτική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, η ψυχολογία, η μουσικοθεραπεία. Οι παραστάσεις μας δεν περιορίζονται στην αφήγηση, αλλά αποσκοπούν στην συνθετική έκφραση εννοιών και συναισθημάτων, με την συνύπαρξη του λόγου, του ήχου, της εικόνας, της κίνησης, και του υλικού. Επιπλέον, περιλαμβάνουν πάντα διαδραστικά στοιχεία, ώστε να ενισχύεται η ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αλλά και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ

Ένα τρυφερό ταξίδι στον κόσμο, με ένα καπέλο που ονειρεύεται να γνωρίσει τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους.
Το καπέλο μας, ακούγοντας τους ήχους του κόσμου και τις σκέψεις των ανθρώπων, αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Για να συναντήσει από κοντά όλα αυτά που ονειρεύτηκε...

afisa-kapelo-site.png
Isor7_edited.jpg

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ

Ξεκινώντας από τον Μεγάλο Ανεμόμυλο στο κέντρο της Γης, ταξιδεύουμε σε μαγικούς κόσμους και συναντάμε χαρακτήρες με ανάγκες και ερωτήματα, παρόμοια σαν ενός παιδιού. Χαρακτήρες που αναζητούν την επικοινωνία, την συνεργασία, την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Βασισμένο σε ψυχολογικές, αρχιτεκτονικές όσο και μουσικοθερα-πευτικές μελέτες, το έργο ερευνά την αντίληψη του παιδιού σε σχέση με τον χώρο. Σχέση που γίνεται όλο και πιο προβληματική, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των πόλεων και της τεχνολογίας. Γι αυτό και στο έργο χρησιμοποιούμε ως χαρακτήρες γνώριμα αντικείμενα από το οικείο περιβάλλον των παιδιών (παπούτσια, δρόμοι, κούνιες, παράθυρα) για να δηλώσουμε έννοιες, όπως η διαφορετικότητα, η επικοινωνία, η δημιουργία.

Poleis00.png
paramythia0.jpg

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Στα "Παραμύθια της Τετάρτης", τα παιδιά γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και συμμετέχουν ενεργά, μέσω τεχνικών θεατρικού παιχνιδιού και ζωγραφήγησης. Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί ζωή και χρώμα στις σελίδες των αγαπημένων μας παραμυθιών!

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια τρυφερή ιστορία για το ταξίδι ενός αστεριού στον κόσμο. Ακούγοντας τις ευχές των ανθρώπων, φωτίζει τις Χρυσσαλίδες για να πετάξουν μαζί του στην Μεγάλη και την Μικρή Πόλη και να βοηθήσουν τους κατοίκους τους να ανταμωθούν. Και μαζί με τον Μαέστρο, να τραγουδήσουν το τραγούδι των Χριστουγέννων.

cover-to-asteri-ton-xristougennon-1.png