ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ PROJECT

Ως ομάδα ερευνητικού θεάτρου, το Καλειδοσκόπιο μελετά και ενσωματώνει σε κάθε δουλειά του στοιχεία από διαφορετικούς τομείς, όπως η μουσική, η υποκριτική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, η ψυχολογία, η μουσικοθεραπεία. Οι παραστάσεις μας δεν περιορίζονται στην αφήγηση, αλλά αποσκοπούν στην συνθετική έκφραση εννοιών και συναισθημάτων, με την συνύπαρξη του λόγου, του ήχου, της εικόνας, της κίνησης, και του υλικού. Επιπλέον, περιλαμβάνουν πάντα διαδραστικά στοιχεία, ώστε να ενισχύεται η ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αλλά και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Πως μπορείς να ισορροπήσεις σε έναν κόσμο που τον συνθέτουν τόσοι άλλοι; Και ακόμα περισσότερο, πως μπορείς να ισορροπήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, μιλώντας με λέξεις, όνειρα ή νεύματα;
Το έργο μας, ταξιδεύοντας σε μαγικούς κόσμους, συναντά χαρακτήρες με παρόμοιες ανάγκες και ερωτήματα, σαν ενός παιδιού. Χαρακτήρες που αναζητούν την «ισορροπία» μέσα από την επικοινωνία, τη συνεργασία, την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Isor7_edited.jpg
Poleis00.png

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Βασισμένο σε ψυχολογικές, αρχιτεκτονικές όσο και μουσικοθερα-πευτικές μελέτες, το έργο ερευνά την αντίληψη του παιδιού σε σχέση με τον χώρο. Σχέση που γίνεται όλο και πιο προβληματική, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των πόλεων και της τεχνολογίας. Γι αυτό και στο έργο χρησιμοποιούμε ως χαρακτήρες γνώριμα αντικείμενα από το οικείο περιβάλλον των παιδιών (παπούτσια, δρόμοι, κούνιες, παράθυρα) για να δηλώσουμε έννοιες, όπως η διαφορετικότητα, η επικοινωνία, η δημιουργία.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κοιτώντας την Γη από ψηλά, βλέπουμε μια πόλη, η οποία δεν γνώριζε ποτέ τα Χριστούγεννα. Στην πόλη αυτή, όλα τα κτιριά είναι παρόμοια και οι κατοικοί της ζουν καθημερινά στους ίδιους ρυθμούς.
Τι θα συμβεί, όμως, όταν φτάσει στους κατοίκους το τραγούδι των Χριστουγέννων; Πως τα Χριστούγεννα μπορούν να γίνουν η αφορμή για επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να προσπεράσουν τα τείχη που τους χωρίζουν; Και πως ο μαέστρος θα ενώσει τις φωνές όλων των ανθρώπων, για να τραγουδήσουν μαζί το ξεχωριστό τους τραγούδι;

afisa-xmas-2019.jpg
 

6907801862 - 2107227677

  • Facebook

©2019 Καλειδοσκόπιο ΑΜΚΕ